|

Op zondag 6 maart is bij het Rundveemuseum tussen 11:00-16:30 uur een archeologiedag.

Om 13:00 en 15:00 uur zijn er lezingen van Sander Gerritsen over de resultaten van het archeologisch onderzoek bij de nieuwe rotonde bij Aartswoud.

Harrie van der Meij is als plaatselijk amateurarcheoloog met zijn vondsten ook van de partij. Kinderen kunnen onder leiding een potje kleien zoals dat eeuwen geleden ook al werd gedaan. En aan de hand van archeologische spelletjes komen ze meer over de archeologie van West-Friesland aan de weet. Bovendien lichten experts hun meegenomen bodemvondsten toe. Het gaat o.a. om zaden, stukken leer, botten, metaalvondsten en aardewerk.

Het thema sluit mooi aan bij de oude runderrassen die de stal van het museum bevolken. De Fries roodbonte koe (waarvan het museum er twee heeft) liep ook in de Middeleeuwen al rond. Nu zijn er nog ongeveer 500 en is de soort zeldzaam. Zichtbare geschiedenis staat op 6 maart garant voor een mooie dag voor jong en oud!


Het Rundveemuseum Aat Grootes is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree is 4 euro, voor kinderen van 4 tot 12 jaar is dat 2 euro. Vrienden van het museum hebben vrij toegang. Voor bezoek kunt u reserveren via de website of via 06-12568365.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl.


Tijdens het onderzoek bij de rotonde van Aartswoud kwam een bierkan van steengoed van rond 1400 tevoorschijn.


Datum: 06 maart 2022
Locatie: Rundveemuseum Aat Grootes