|

Illustratie van Grutte Pier (Collectie Fries Museum).

 

Het Westfries Genootschap en het Westfries Archief organiseren dit jaar verschillende activiteiten op en rondom 24 juni 2017.
Deze activiteiten vinden plaats omdat het 500 jaar geleden is dat de Fries Pier Gerlofs Donia, alias Grote Pier, en zijn troepen plunderend en brandstichtend door Westfriesland trokken.

Lezingen 500 jaar Grote Pier op zaterdag 24 juni in Kasteel Radboud
Op zaterdag 24 juni organiseert Stichting Kasteel Radboud in samenwerking met het Westfries Genootschap en het Westfries Archief een avond met lezingen.
Sprekers zijn:

  • Ben Dijkhuis, historicus gespecialiseerd in de geschiedenis van Kasteel Radboud. Hij zal een beeld schetsen van het kasteel in de 16e eeuw.
  • Hans Mol, bijzonder hoogleraar geschiedenis van de Friese landen te Leiden en verbonden aan de Fryske Akademy. Zijn inleiding gaat over de Friese volksmilities en de politieke achtergrond van de strijd in en om het gewest Friesland.
  • Mark Raat, historicus. Hij vertelt over zijn onderzoek naar de belegering van Medemblik en West-Friesland (25 juni 1517). Wat zijn feiten en wat is fictie?

Plaats: Kasteel Radboud: Oudevaartsgat 8 te Medemblik
Inloop: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur 
Kosten: € 4 per persoon, te voldoen bij de kassa die toegang geeft tot het evenemententerrein. Na betaling kunt u over het evenemententerrein naar het kasteel lopen. Consumpties zijn voor eigen rekening.


Naast de lezingenavond zijn er verschillende andere activiteiten georganiseerd in het kader van “500 jaar Grote Pier”. Via deze link is een overzicht en meer informatie te vinden.


Datum: 24 juni 2017
Locatie: Kasteel Radboud Medemblik