|

De Nationale Archeologiedagen zijn op 14, 15 en 16 juni. Met honderden activiteiten door het hele land brengen ze het verleden tot leven.

Bij bezoekerscentrum De Breek in Etersheim kun je terecht voor een lezing over het Verdronken dorp Etersheim en voor ‘Iets of Niets’, waar je je eigen bodemvondsten kunt laten beoordelen door experts.

 

Het Verdronken dorp Etersheim

Maritiem archeoloog Wouter Waldus heeft onlangs zijn vervolgonderzoek naar het Verdronken dorp Etersheim afgerond.

Ook benieuwd wat hij gevonden heeft vlakbij, in het Markeermeer nabij Oosthuizen? Hij vertelt graag op vrijdagavond 14 juni over zijn interessante en mooie nieuwe vondsten.

Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 2,50.

Zin in een lekkere maaltijd om 19.00 uur voor € 15? Reserveren en aanmelden: info@debreek.com

 

Iets of Niets?

Vind je het ook leuk om in oude grond te spitten om de bijzonderste bodemvondsten naar boven te halen? En vervolgens benieuwd waarvan de scherf of bot is of uit welke tijd het komt? Laat het aan de experts zien! Op zaterdag 15 juni is archeoloog Mirjam Lobbes in de kapschuur van De Breek tussen 12.00 en 14.00 uur aanwezig om jou het boeiende verhaal te vertellen.

In het archeologisch minimuseum De Waterwolf bij De Breek worden vondsten van het Verdronken dorp Etersheim en van amateurarcheologen uit de omgeving tentoon gesteld. Neem vooral een kijkje en verbaas je over bijvoorbeeld de bijzondere pelgrimshoorn. Gratis entree.