|

In het kader van de Nationale Archeologiedagen is ook op zondag 13 oktober een leuke dag gepland, in Schagen. De locatie is Museum Eenigenburg in Sint Maarten.
 

Activiteiten

Kinderen en volwassenen kunnen potten maken naar middeleeuws voorbeeld. Samen met archeoloog Niels Jonker kan iedereen met een detector op zoek gaan naar verborgen munten in de museumtuin. Ook kunnen eigen vondsten meegenomen worden om het jaar van herkomst te laten bepalen.
 

Tentoonstelling opgraving Markt 22 in Schagen

Daarnaast worden recente archeologische onderzoeken uit Schagen gepresenteerd; de eerste resultaten van de opgraving achter restaurant Igesz aan de Markt 22 in Schagen en een bijzondere vondst van de pelgrimsinsigne van Mariakapel op de Keins, ten noorden van Schagen.
 

Tentoonstelling opgraving Dirkshorn

Ook zijn de vondsten te zien die tevoorschijn kwamen tijdens rioleringswerkzaamheden in Dirkshorn. Bij deze tentoonstelling is Archeologie West-Friesland aanwezig om een toelichting te geven. Ook is er een zeldzame gouden nobel van Edward III uit Engeland te zien.


Iedereen is komende zondag tussen 12:00-17:00 uur welkom! De toegang op de Archeologiedag is gratis. Koffie, thee, limonade en huisgemaakte appeltaart staan klaar!


Datum: 13 oktober 2019
Locatie: Kerkweg 5