Stage lopen bij Archeologie West-Friesland

Bij Archeologie West-Friesland kan je als student ervaring opdoen in de archeologie. Dat kunnen praktische zaken zijn als archeologisch veldwerk, vondstverwerking, maar ook conservering van vondstgroepen. Daarnaast kunnen materiaalstudies worden verricht of eigen onderwerpen worden aangedragen. Naast begeleiding vanuit jouw instelling word je altijd begeleid door een van de medewerkers van Archeologie West-Friesland.

Stages duren meestal enkele weken tot maanden. Bij een snuffelstage is de periode korter. Aanmelden voor een stage kan door een motivatiebrief en een CV te sturen naar Michiel Bartels.

Plaatsen waar je archeologie kunt studeren zijn onder andere: Deventer (HBO), Leiden (WO) en Amsterdam (WO).


Stage ervaringsverhalen

sarah
“Toen ik hoorde dat AWF bezig is met een sonar-onderzoek, heb ik gelijk een mail gestuurd naar Michiel Bartels met de vraag of ze hulp erbij nodig hebben. Michiel was enthousiast en hier is uiteindelijk een stage uit voort gerold. Ik heb me vooral bezig gehouden met het uitlezen van sonar-beelden, maar ik heb ook andere leuke dingen mogen doen zoals deponeren, publieksvoorlichtingen geven en historische kaarten geo-refereren. Het was een uiterst leuke stage en het team heeft me binnen een dag op mijn gemak gesteld. Ik heb tijdens mijn stage ontzettend veel geleerd en als ik de kans zou krijgen om het over te doen, zou ik het zo weer doen. Al met al een erg leuke ervaring dus!”

— Sarah Möller (Saxion Hogeschool)

 

sarah
“Wij hebben erg genoten van onze stageperiode bij Archeologie West-Friesland! We hebben ontzettend veel mogen & kunnen doen. Van opgraven tot depotwerk, van digitaliseren van vondsten naar het zetten van boringen. We hebben elke fase van het archeologisch werkproces mogen meemaken en hebben hier heel veel van kunnen leren.
Ook de werksfeer bij Archeologie West-Friesland is erg fijn. Het is een nuchtere groep mensen met een goed gevoel voor humor. Ondanks de gezelligheid, is het een gemotiveerde groep die weten hoe ze moeten doorpakken en die beschikken over kennis die je niet op school leert. Wij kijken met veel plezier terug op onze stageperiode en hopen warm contact te houden met deze zeer inspirerende groep.”

— Sil Veenstra & Wouter Hinrichs (Saxion Hogeschool)