|

De afgelopen twee jaar is er veel archeologisch onderzoek uitgevoerd in het oude centrum van Hoorn. Vanwege de pandemie en de beperkingen konden belangstellenden de onderzoeken niet komen bekijken. Daarom wordt er een evenement georganiseerd op 4 augustus om de mooie vondsten te tonen en uitleg te geven op de opgravingen. Tegelijkertijd worden vijf folders gepresenteerd.

 

Presentatie van vijf opgravingen in Hoorn

Er zijn de afgelopen twee jaar vijf grote opgravingen gedaan in het oude centrum van Hoorn. Archeologen geven op donderdag 4 augustus uitleg hierover tijdens een bijeenkomst in het Foreesthuis. Christiaan Schrickx vertelt over de opgraving van Herberg het Paradijs aan de Nieuwendam en de ambachtslieden aan de Westerdijk. Sander Gerritsen houdt een inleiding over wat er gedurende de versterking van de zeedijk aan de Westerdijk is aangetroffen. Bart ter Steege geeft uitleg over de vondsten van de kerk en de graven van middeleeuwse Horinezen aan het Kerkplein. Ook komen de opgraving onder de voormalige Lage V&D aan Ramen/Nieuwe Noord ter sprake. Hier is een deel van de inventaris van het Oudste Museum van Hoorn teruggevonden, met de beroemde directeur Lucas Stokbroo. Tijdens de bijeenkomst zijn eenmalig de metaalvondsten van de Westerdijk en de kleine voorwerpen van Het Museum van Oudheden aan de Ramen te zien.

 

Vijf folders over Hoornse archeologische onderzoeken

Over vijf archeologische onderzoeken is een folder uitgebracht. De folders zijn op de avond van de presentatie te krijgen. Vanaf 5 augustus zijn de folders ook gratis op te halen bij het Westfries Archief, het Westfries Museum, het Gemeentehuis, de Hoornse Bibliotheken en MAK-Blokweer. Online zijn de folders te downloaden via: www.archeologiewestfriesland.nl.

 

Evenement locatie & tijd

Datum: Donderdag 4 augustus 2022
Locatie: Het Foreestenhuis, Grote Oost 43, 1621 BR Hoorn
Zaal open: 19.30, aanvang 20.00
Toegang gratis, vol = vol.
Meer informatie? archeologie@hoorn.nl

 

Archeologie vlak voor de bouwvak. Presentatie op donderdag 4 augustus.


Datum: 04 augustus 2022
Locatie: Foreestenhuis