|

Glop

Josje van Leeuwen & Daan Remmerts de Vries

Monumentendag 2020 is het kinderboek “Glop” met verhalen en vooral veel prachtige tekeningen over de archeologie van een bijzonder stukje Hoorn gepresenteerd. Maak samen met de archeologen een reis door de tijd!

In 2015 zakte er plotseling een stuk straat weg in het kleine steegje ‘t Glop in de binnenstad van Hoorn. De archeologen daalden af in het donkere gat en stonden tot hun knieën in het water van een lange ondergrondse gang. Die was honderden jaren daarvoor aangelegd voor de afvoer van afval van de mensen in de stad erboven. Toen een grote zuigwagen de gang begon leeg te halen, kwamen ook de spullen die mensen in de loop der tijd hadden weggegooid weer tevoorschijn, als puzzelstukjes van wat zich hier allemaal eeuwenlang heeft afgespeeld.

Het kinderboek “Glop” gaat over de geschiedenis van alledag. Elke stad, iedere straat en ieder huis heeft wel een verhaal. Wanneer je weet waar je moet zoeken, kun je dat verhaal stukje bij beetje ontrafelen. De puzzelstukjes zitten niet alleen verstopt onder de grond, maar ook achter muren of in een plafond. Ga je mee op zoek?

De tekeningen in “Glop” zijn gemaakt door Josje van Leeuwen, die jarenlang werkzaam was voor Archeologie West-Friesland. Meervoudig Griffelwinnaar Daan Remmerts de Vries schreef er teksten bij.

“Glop” is uitgegeven door Hoogland & Van Klaveren en is te verkrijgen bij iedere boekhandel.

 

Een van de prachtig geïllustreerde pagina’s uit het boek “Glop”.


Het boek is te bestellen via de volgende links:
http://www.hooglandvanklaveren.nl/boek/glop
https://www.stumpel.nl/glop-een-reis-door-de-tijd-9789089673381

ISBN 9789089673381