|

Voorafgaand aan het jubeljaar 2023, wanneer het 450 jaar geleden is dat de Slag op de Zuiderzee plaatsvond, gaan we dit jaar warm draaien.

In het weekend van 8 en 9 oktober vindt een cultureel erfgoed-programma plaats in Hoorn.

Geniet op zaterdag 8 oktober van een uitgebreid cultureel programma. ’s Middags breng je een bezoek aan de Halve Maen, terwijl het Wilhelmus klinkt vanaf het Carillon van de Grote Kerk. Ook is er dan een lezing over Willem van Oranje. ’s Avonds zijn er na het openingsprogramma in de Oosterkerk in de Hoornse binnenstad overal GRATIS te bezoeken korte vertellingen, theater-, dans- en muziekvoorstellingen.

Op zondagmiddag 9 oktober staat de haven van Hoorn bol van de nautische activiteiten. Voor jong en oud is er van alles te beleven en alles is GRATIS. Bekijk het interieur van de Halve Maen en maak een ritje met de Watertaxi. Schepen van Varend erfgoed, Clean2Anywhere en Allemansend komen naar de Vismarkt, de geuzen waken vanuit hun tentenkamp over de stad en in het lokaal van de Vrijheid kun je genieten van vertellingen. Op de klimmuur pak je de admiraliteitsvlag uit het hoogste punt. En kinderen kunnen heerlijk aan de slag met lijm en papier: maak je eigen vlag of bouw een scheepje in een fles.

 

Bekijk hier het volledige programma


Datum: 09 oktober 2022
Locatie: Hoorn